Før du bedømmer din parfume - Fragrant

Før du bedømmer din parfume

Hej champ!

Før du skriver en bedømmelse af din parfume, har vi nogle tips til hvordan vi anbefaler, at du bærer din parfume, hvordan du sikrer at den holder længst muligt, og ikke mindst hvad du kan forvente af den.

 

Inspirerende parfumer

For at gøre det kort; I langt de fleste tilfælde, får du en parfume der afspejler den endelige duft. Du kan dog opleve, at aldringsprocessen på inspirerende parfumer ikke har været tilstrækkeligt, før producenten sælger produktet. Det kan betyde at du får en parfume som ikke afspejler den endelige duft, som skal ældes i nogle dage, uger eller måneder, før du får den endelige komplekse og potente parfume.

 

Den dybere forklaring; Køber du parfumer fra mærker vi kategoriserer som "inspirerende", såsom Armaf, Lattafa, Afnan, Al Haramain, Rasasi, og det der ligner, kan du forvente en ufattelig god kvalitet til prisen. Du skal dog være opmærksom på, at pris og parfumens første indtryk matcher.

 

Under fremstillingen af en parfume, er et vigtigt trin i produktionen det man kalder aldringsprocessen. Aldringsprocessen sørger for at ingredienserne får lov til at reagere med hinanden, som kan gøre parfumen mere potent og kompleks, og i sidste ende skaber det produkt som parfumøren havde udtænkt. Grunden til at aldringsprocessen ikke har været gjort udførligt, kan være at producenten oplever en pludselig stigende efterspørgsel af deres produkt, men ikke kan producere nok, og derfor går på kompromis, som man så i 2022-2023 med Rasasi Hawas. 

 

Duftblind

Hvis du oplever at din parfume forsvinder efter 5-10 minutter, skyldes det typisk det man kalder for duft-blindhed. Duftblindhed er helt naturligt, og beskriver at din næse lukker af for parfumens duft, da den er blevet vant til den. Du vil opleve det samme når du maler eller evt. sniffer lim.

Du kan formindske duftblindhed ved at undgå sprøjtning på bryst og hals, da disse steder vil gå direkte op i næsen hele dagen.

Vores anbefaling: spørg folk omkring dig om de stadig kan dufte parfumen du har på.

 

Hvor du bør sprøjte

Vores anbefalinger er som følger:

  1. Ingen gnidning efter påføring. Gnidning kan potentielt forringe varigheden på parfumen.
  2. Lad være med at sprøjte ud i luften og gå ind i duft-skyen, det er blot et spild af parfumen.
  3. Sprøjt på dine puls-punkter, det er varme områder på kroppen såsom bag ørene, og hjælper med at sprede duften.
  4. Sprøjt på tøjet for at forlænge varigheden, da stof holder længere på dufte end hud. Du skal dog ikke sprøjte for tæt på da dette kan efterlade pletter.
  5. Lad være med at sprøjte steder som albuer, hofter eller knæhaser, medmindre din flirt/kæreste har en fod-fetich er chancen for at nogen stikker næsen i din knæhase meget lille.
  6. Opdager du at stedet du sprøjter bliver irriteret, typisk kan dette være bag ørene, kan du sprøjte i nærområdet eller på tøjet i stedet.
  7. Vi anbefaler at undgå bryst/hals da dette hurtigt kan gøre dig duftblind, og kan irritere huden.

Sprøjterutine til daglig brug er som følger:

1x sprøjt bag hver øre, 1x sprøjt på baghovedet, og 1x sprøjt på hver skulder (5 sprøjt i alt). Du kan supplere med 1x sprøjt på hver håndled, eller med flere sprøjt disse steder, hvis du ikke synes parfumen er kraftig nok.

 

Årstider og kroppen

Årstider er tæt forbundet med varigheden og hvor meget din parfume projekterer. Du kan opleve at din parfume holder kortere tid på de varme sommerdage hvor man sveder meget, eller at din parfume næsten ikke kan duftes på de kolde vinterdage. Det er blandt andet derfor vi kategoriserer hele vores katalog efter hvilke årstider parfumen er egnet til.

 

Skulle parfumen stadig ikke leve op til dine forventninger, efter at have fulgt de ovenstående anbefalinger, er du mere end velkommen til at kontakte os så vi kan hjælpe dig videre!


Mangler du inspiration?

Er du i tvivl om hvor du skal starte? Tag vores test, så giver vi dig nogle bud!

Du vil måske også synes om

Se alle